Nytårsaften med din hund

Som hundeejer er nytårsaften ikke for alle en aften man forbinder med glæde, høj musik og et brag af en fest. For mange hundeejere kan det være en aften fyldt med bekymringer for sin hund.

Hundens hørelse er markant bedre end menneskets. Hunde hører faktisk 6-8 gange bedre end mennesket, hvilket betyder at hvad der for mennesket kan virke som høje lyde, kan være utåleligt og skræmmende for hunde. Derfor har mange hunde svært ved at komme igennem nytårsaften, da de simpelthen er paniske på grund af de høje brag.

Helgigvis findes der et par råd til hvordan du kan gøre nytårsaften lidt bedre for din hund.

Vær opmærksom på din egen adfærd

Som hunden leder er det vigtigt, at du er opmærksom på din egen adfærd, da hunden vil søge din reaktion. Prøv derfor at snak i et roligt tonefald til hunden og rose den. På den måde kan man påvirke hundens opfattelse af fyrværkeriet.

Aktiver hunden

Ved for eksempel at gennem godbidder rundt omkring i huset, eller i en legetøjsbold, hvor hunden selv skal få godbidderne ud, kan man aflede hundens opmærksomhed fra fyrværkeriet og på den måde give hunden en bedre oplevelse af aftenen.

Det er også en god idé at gå en lang eftermiddagstur med hunden for at køre den træt, så den forhåbentlig vil være mere rolig og sove så meget som muligt i løbet af aftenen.

Du kan også købe et tyggeben eller et griseøre til hunden, så den har noget at beskæftige sig med. Læs meget mere om nytårsaften med hunden, eller brug en af disse råd:

Lyd-cd

Ved hjælp af en lyd-cd kan man forebygge hundens angst for høje lyde i forbindelse med nytårsaften. Lyd-cd’en vil indeholde forskellige lyde fra fx fyrværkeri, tordenvejr og andre høje lyde. Man starter typisk cd’en med et lavt volumen og skruer gradvist op for lyden over en periode på flere uger. På den måde kan hunden langsomt vænne sig til lydene og blive mere tryg ved dem. Det er en rigtig god forberedende øvelse at lave med hunden.

 

Beroligende

Er din hund meget angst for fyrværkeri kan det også være en god idé at kontakte din dyrlæge, der kan udskrive noget beroligende til din hund. På den måde er det nemmere for din hund at komme igennem aftenen. Sørg dog også for at udføre de andre forberedelser i forbindelse med nytårsaften.

 

Skab et trygt sted

Hunden vil formentlig søge dig og have en ønske om at være tæt på jer nytårsaften. Det kan derfor være en idé at flytte hundekurven hen til spisebordet for at skabe et trygt miljø for jeres hund.

 

Skriv et svar