Vælg det rette hundefoder

 

Det er nemt at blive forvirret som hundeejer, når man står i supermarkedet og overvejer at købe hundefoder. Det bugner med forskellige mærker og tilbud på både vådkost og tørkost til hunde, men hvordan finder man det rette hundefoder til netop din hund? Det er big business at fremstille hundefoder, så der ofres også mange reklamepenge til dette, men kan man være sikker på, at kvaliteten følger prisen?

Det kan man ikke være sikker på, selvom det dog er tendensen, at de dyreste produkter er de bedste, men man skal alligevel vænne sig til at læse varedeklarationen, før man køber et produkt. Der findes flere tusinde forskellige mærker af hundefoder på markedet, og de lover alle: ”glansfuld pels, vitalitet, sundhed” osv. Trods alt må der være forskelle i kvaliteten på disse produkter, og det kan være svært for den enkelte forbruger at gennemskue denne jungle af reklamer og varedeklarationer.

Sunde ingredienser i hundefoder

Hunde har behov for masser af vand samt tørfoder i høj kvalitet, hvor der findes alle de nødvendige næringsstoffer og aminosyrer, som især skal findes som animalske proteiner, og der skal være så få vegetabilske proteiner samt kulhydrater som muligt. Med andre ord skal der være meget kød og lidt kornprodukter, og mange hunde lider endda af korn eller gluten allergi, og til dem må man anvende hundefoder helt uden tilsætning af gluten eller korn.

De billige typer hundefoder anvender en del biprodukter i foderet, som består af kød og proteinprodukter fra slagteaffald såsom hove, klove, næb, sener og den slags. Derudover blander man mange kulhydrater især kornprodukter i foderet, så man til gengæld kan komme ned på en lav kilopris. Men det kan stadig bedre betale sig at give sin hund et sundt måltid med det rette hundefoder, da hunden ikke har behov for så stor en mængde af et kvalitetsfoder, hvor der ikke er mange fyldstoffer i.

Her kommer et nemt tip til, hvordan man kan skelne mellem hundefoder ved at kigge på varedeklarationen. Da lovgivningen forlanger, at man opremser ingredienserne i rækkefølge efter faldende mængde, så skal der helst øverst på listen være et kødprodukt, da denne ingrediens er den største og dominerende i pakken.

Hvis der er en stor mængde majs, majsmel, hvede, hvedegluten, rismel og lignende kornprodukter i pakken med hundefoder, så er man hermed lidt advaret. Konklusionen bliver, man skal undgå hundefoder med kød-biprodukter og helst også kornprodukter og korn-biprodukter (dvs. skaller). Man bør også undgå kunstige farvestoffer og smagsstoffer.

Køb billigst og bedst på internettet

Man må naturligvis forsøge sig frem, til man finder et produkt af hundefoder, som din hund synes om, at det er næringsrigt og velsmagende og til en fornuftig pris. Hunde foretrækker samme mærke, men man kan starte med at købe små prøvepakker, til man finder et yndlingsmærke, som man senere kan holde sig til fremover, og dette kan man så købe i større partier med stor mængderabat.

De fysiske butikker har naturligvis et begrænset sortiment og udvalg af hundemad, og de pålægger naturligvis forhandleravance og udgifter til lokaleleje oveni priserne, så derfor kommer her et sidste godt råd om hundefoder.

Det er ofte langt billigere at købe hundefoder på internettet hos en producent eller grossist, og Olivers.dk er en populær webbutik med et stort udvalg af hundefoder i høj kvalitet til lave priser. Her kan man finde alle former for hundemad til alle typer hunde, og her kan man spare penge på de samme produkter, da man springer over en masse fordyrende mellemled.

Skriv et svar