Sådan skaber du trivsel hos din hund

Hunden er menneskets bedste ven, siges det. Og har du en hund, er du sikkert enig i den påstand. Som hundeejer har du et ansvar for, om din hund trives, den kræver nemlig også opmærksomhed på samme måde som et menneske. Læs her, hvordan du kan øge trivslen hos din hund.

Sørg for frisk luft

Ligesom du selv har også din hund brug for frisk luft. Sørg derfor for at tage din hund med ud på en gåtur hver eneste dag. Det er både god motion for din hund og dig. Skal du ordne noget i haven, kan din hund sagtens komme med ud – uden du behøver holde øje med den hele tiden. Anskaf en hundegård, som din hund kan færdes i i den friske luft.

Fodr din hund med det rigtige foder

Er der hundehår overalt i din bolig? Har du hund i hjemmet, kan det ikke undgås, at der ligger hår rundt omkring. Men hvis din hund fælder usædvanligt meget, kan det være et tegn på, at den ikke får det rigtige foder. Der er forskel på foder til små og store hunde. Med det rigtige foder får din hund det rette næringsindhold til muskler og led. Spørg eventuelt din dyrlæge til råds, hvis du er i tvivl.

Giv den opmærksomhed hver dag

En hund har følelser såvel som mennesker. Og derfor har den også brug for omsorg og kærlighed hver eneste dag. Husk derfor på at aktivere den – udover den daglige gåtur – enten ved at lege med den, kæle med den eller stimulere dens sanser. Det kan du eksempelvis gøre ved at gemme små godbidder rundt i boligen eller ude på græsset.

Plej den med bad og børstning

Du kender sikkert lugten af hund, der trænger til at blive vasket. Og hvorfor skulle den ikke også have et bad i ny og næ? Sørg for at vaske og redde pelsen på din hund jævnligt. Det er en god idé at rede pelsen, inden du vasker den – ellers kommer den hurtigt til at ligne en kogt hårbolle, og så er det svært at rede pelsen. Tjek også gerne din hunds mund hver uge for at minimere risikoen for tandsygdomme.