Hvalpefoder er en vigtig del af hundens udvikling

 

Det er vigtigt, at en hvalp får den rette kost. En hvalp vokser og udvikler sig rigtig meget det første års tid af dens liv, ligesom vi mennesker gør. En hvalp har derfor også brug for en ernæringsrig kost flere gange om dagen. En hvalp skal nemlig fodres hyppigere end voksne hunde.

Det er vigtigt, at man sætter sig ind i hvordan man skal fodre en hvalp, og hvilken type foder den pågældende race har behov for. På den måde kan man danne grundlaget for en sund og rask hund, der formentlig kan få et dejligt og langt hundeliv.

 

Sådan fodres en hundehvalp

Generelt har hvalpefoder et højere proteinindhold og er beriget med vitaminer, mineraler og fedtstoffer, der er essentielle for deres vækst. Det vil sige, når der sammenlignes med hundefoder fremstillet af den samme producent. Det er derfor vigtigt, at man først og fremmest køber hvalpefoder til en hundehvalp for at understøtte dens udvikling og give den en god og sund opvækst.

Du kan også spørge din dyrlæge til råds, hvis du er i tvivl om hvilken type foder, der er bedst til din hund. Det er nemlig også en god idé at tage højde for din hunds race for at give hunden den bedste kost. Her kan man overveje at købe hvalpefoder til store hunde, hvis man har en stor hund – det vil hjælpe hunden med at vokse i en tilpas hastighed således at den kan udvikle stærke knogler og led. Ligeledes kan man købe hvalpefoder særligt egnet til små hunde, hvilket opfylder mindre hvalpes metaboliske behov og giver en koncentreret energi i små bidder. Ligeledes kan man få hvalpefoder til mellem hunde, der er særligt egnet til hunde midt i mellem store og små hvalpe.

Dernæst kommer hvor meget mad, du skal fodre din hvalp med. Hvis du har købt en størrelsesbestemt hvalpefoder, vil der oftest stå på pakken, hvor meget din hund i den pågældende størrelse har behov for. Men som udgangspunkt skal en hvalp fodres tre til fire gange om dagen fra den er 8-12 uger.

Når hunden så bliver seks måneder gammel reducerer man antallet af måltider til to måltider om dagen. Det kan være en god idé at justere mængden af mad langsomt, så hunden vender sig til at få mindre mad og blive fodret færre gange om dagen.

 

Køb hvalpefoder

Hos Olivers finder du både hvalpefoder til små, mellem og store hundehvalpe. Det er nemt at se hvilken foder, der er egnet til hvilken hundetype, og du kan i øvrigt få hvalpefoder uden gluten og korn, hvis din hund har allergi eller du ikke ønsker at fodre den med gluten og korn af andre årsager.

Du kan desuden købe en startpakke til din hundehvalp hos Olivers. Denne pakke indeholder blandt andet hvalpefoder, et stykke legetøj, nogle hundekiks og en foderspand du kan opbevaret foderet i. Foderet bliver leveret direkte til døren, så du slipper for selv at slæbe det hjem. Og du kan også tilmelde dig en abonnementsordning, hvilket betyder at det bliver billigere i længden og du slipper for at tænke på at købe nyt foder, hver gang du løber tør.