Bliv klar til hundehvalpens ankomst

Har du overvejet eller er du i færd med at anskaffe dig en hundehvalp, er det en god idé at sætte dig ind i hvad det kræver at have en hundehvalp og planlægge diverse scenarier i vil komme ud for med et liv med hund.

Ferie

Der vil formentlig komme et tidspunkt, hvor i skal på ferie og er nødsaget til at få jeres hund passet. Det er en god idé at gøre jer nogle overvejelser omkring dette inden i anskaffer jer en hund. Har mulighed for at få hunden passet af familie og venner eller kan i være nødsaget til at få passet jeres hund på et internat for hunde? Og har i budget til dette?

Der er mange overvejelser i forbindelse med ferie. Det kan også være en god idé at tage et par ugers ferie i forbindelse med anskaffelsen af en hund. Hunden vil have bruge for langsom tilvænning til sit nye hjem og det at kunne være alene hjemme i sit nye hjem.

Kost

Sørg for at overveje hvilken form for kost i vil fodre jeres hund med inden hundens ankomst.Man kan købe hvalpepakker startpakker på Olivers.dk. Sørg også for at anskaffe nok til den første tid og bliv enige om hvem der fodrer hunden og hvornår.

Det er også en god idé at overveje, hvor hundens mad- og vandskål skal stå, således at det står et roligt sted, hvor hunden vil føle sig i trygge rammer. Det samme gælder også hundekurven.

Gåture

Det er en rigtig god idé at have nogle faste aftaler om, hvem der går tur med hunden hvornår for at der ikke opstår konflikter i familien. Hunden skal som tommelfingerregel luftes tre gange om dagen eller i det mindste have mulighed for at komme ud i en have eller lignede. Det kan derfor være en fordel at planlægge hundens gåture afhængig af familiens aktiviteter, så der aldrig er tvivl om hvem der skal gå tur med hunden.

Hundetræning

Det er nødvendigt at træne og opdrage din hund for at vise at du er hundens herre, men også for at hunden kan begå sig i diverse situationer og er i stand til at lytte til sit menneske. Det kan anbefales at blive enige om hvilken træningsform man vil bruge for at skabe mindst mulig forvirring for hunden og opnå de bedste resultater med træningen.

Dyrlæge

Sørg for at finde en dyrlæge i er trygge ved og har tiltro til, hvis der pludselig skulle opstå sygdom eller lignede for hunden. Det skaber desuden mindre panik i situationen, hvis man allerede har besluttet sig for at benytte en bestemt dyrlæge.

 

Skriv et svar