Kødbaseret kost til hunden

Hunden nedstammer fra ulven og er sidenhen blevet tæmmet af mennesket og er i dag kæledyret, der anses for at være menneskets bedste ven. Ulven er et rovdyr, hvilket også vil sige, at hundens fysiologi er tilpasset en kost bestående af animalsk fedt og protein. Alligevel er der til dags dato stadig stor debat om hvilken kost hunde bør få, og det meste af det hundefoder, der er på markedet består primært af korn og kulhydrater. Hunde er designet til at spise kød og der er klart flest sundhedsmæssige fordele i en kødbaseret kost for hunden. ZiwiPeak er en foderserie til hunde, der tilbyder en afbalanceret kødbaseret kost, der indeholder alle de nødvendige vitaminer og mineraler.

Farlige fødevare for din hund

Når det kommer til hundens kost, er der også en række fødevarer, der kan være direkte farlige for hunde. Bedende hundeøjne kan dog være svære at modstå, ikke desto mindre kan det have fatale konsekvenser for hunden, hvis du fodrer den med de følgende madvarer:

  • Chokolade kan have skæbnesvangre konsekvenser, i værste fald kan det ende med dødsfald. Del derfor ikke din chokolade med din hund, selvom du synes det kunne være hyggeligt.
  • Avocado er meget giftigt for hunde. Det er formentlig ikke noget man lige ville tænke over, men da det indeholder stoffet persin, kan det skade hundens hjerte, lunger og væv.
  • Nødder, særligt valnødder og macadamia nødder er utrolig farlige for hunde, da det kan forårsage opkast, lammelse og dødsfald.

 

Andre farlige fødevarer for hunde er slik, øl, koffein, vindruer, rosiner og løg. Det er desuden vigtigt at din hund ikke har adgang til medicin, da det kan være livstruende for hunde at få medicin beregnet til mennesker. Undlad også at give din hund smertestillende som panodiler og ibuprofen, hvis den har smerter. Kontakt i stedet din dyrlæge.

Det er derimod okay at fodre din hund med kød, ris, pasta, kartofler, brød og grøntsager.

Skriv et svar